אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> ביהמ"ש: פרסום הדמיה ממוחשבת של בית מגורים - פגיעה בפרטיות

ביהמ"ש: פרסום הדמיה ממוחשבת של בית מגורים - פגיעה בפרטיות

מאת: ניצן בן הלוי-ארביב, עו"ד | תאריך פרסום : 19/01/2011 13:50:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין ורדי נ' א' גוטסמן אדריכלות בע"מ

האם פרסום תמונות הדמיה של בית באתר האינטרנט של האדריכל המתכנן מהווה פגיעה בזכות לפרטיות של בעלי הבית? בית המשפט המחוזי בת"א השיב בחיוב לשאלה זו וקבע כי הפרסום, שמאפשר להתרשם מאורחות החיים של בעלי הבית, נעשה ללא הסכמת הבעלים ופוגע בפרטיותם.

היזם אריה ורדי, שכר את שירותיו של משרד אדריכלים, לתכנון בית מגורים יוקרתי ויוצא דופן עבורו. משרד האדריכלים ביקש לצלם את הבית לצורכי תיעוד והצגה לציבור, אך ורדי טען כי התנה את הצילום בחתימת הסכם שיגן על פרטיותו. כעבור זמן, אפשר ורדי לנציגת המשרד לצלם תמונות עבור לקוח פוטנציאלי, שלא לפרסום. אולם ביחס לצילומים המקצועיים דרש לנסח הסכם לפיו תידרש הסכמתו לפני פרסום התמונות. האדריכל, שהופתע ונפגע מן הבקשה, סירב לחתום.

בהיעדר צילומים, פנה האדריכל לסטודיו שיצר עבורו הדמיה תלת ממדית של הבית בהתאם לשרטוטים, ותמונות ההדמיה פורסמו באתר האינטרנט של המשרד, כשהן מציגות את הבית ללא ריהוט או פריטים אישיים ובלא ציון זהות הבעלים או הכתובת. בתביעה שהגיש לבית המשפט המחוזי בת"א, טען ורדי כי פרסום התמונות נעשה ללא הסכמתו ומהווה פגיעה בפרטיותו ודרש הסרתן המיידית.

השופטת ענת ברון קיבלה כאמור את התביעה. תחילה, קבעה השופטת כי אין משמעות לכך שהתמונות הן הדמיות ממוחשבות, שכן הן מהוות תמונה ריאליסטית של הבית. בנוסף נקבע, כי יש בפרסום התמונות משום פגיעה בבעלי הבית, שכן הן מציגות חללים שונים בבית, ומאפשרות התרשמות מאורחות החיים של דייריו. "איני סבורה כי יש להגביל את המונח "צנעת החיים" שבחוק לפריטים מסוימים ואינטימיים... ומן הראוי להגן על פרטיותו של בית מגורים כמכלול - כלומר כמקום המפלט והמקלט של האדם מהסביבה", נכתב.

כן ציינה השופטת, כי פרסום באינטרנט, להבדיל ממדיה מודפסת, נחשף לכל אדם, כל הזמן, וכי היה ברור שורדי קנאי לפרטיותו ומעוניין בשליטה על פרסום תמונות הבית. כמו כן, נקבע כי אין משמעות לכך שורדי התיר לאחרים לפרסם את התמונות בכפוף לחתימה על הסכמי פרטיות, שכן לא ניתן להסיק מכך הסכמה לפרסום בנסיבות אחרות.

לפיכך נפסק, כי פרסום התמונות מהווה פגיעה בפרטיות ונעשה ללא הסכמה, וניתן צו מניעה לפיו נאסר על המשרד לעשות כל שימוש בהדמיות ובתצלומים. המשרד והאדריכל חויבו בהוצאות משפט של 40,000 שקלים.

לפסק הדין בעניין ורדי נ' א' גוטסמן אדריכלות בע"מ

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ